|
||||
![]() Emanuel Ridi občas zavíta do Bratislavy, buď na pozvanie renomovaných firiem, alebo svojich priateľov, majiteľov známych bratislavských reštaurácií. Popularitu si získal predovšetkým svojim nevšedným prejavom, vtipným a humorným výkladom počas varenia, češtinou so silným prízvukom a v neposlednom rade svojou talianskou charizmou. Je zástancom rýchlej a jednoduchej prípravy jedál a náročný na používanie čerstvých a kvalitných surovín.
Čo ste o Emanuelovi Ridim nevedeli: - tiramisu vedel pripraviť v ôsmich rokoch - obľubuje rybacie špeciality. Keď bol ešte dieťa, ryby chytal bez udice, nahadzoval iba prstom. - okrem talianskej kuchyne má rád francúzsku a thajskú kuchyňu - vo svojej talianskej reštaurácii nepripravuje pizzu - jeho obľúbené české jedlo je pečená kačka s kapustou a knedľou, ktorú pripravuje jeho svokra - do krajiny našich západných susedov sa zaľúbil vďaka svojej manželke, ktorá je Češka - do ČR prišiel v čase, keď mal ísť na vojnu - názov jeho pražskej reštaurácie Da Emanuel je rovnaký, ako názov reštaurácie, ktorú vlastnili jeho starí rodičia - počas natáčania v Prahe chodili do jeho reštaurácie napr. Monica Belucci a Gérard Depardieu - má syna Giacoma
Recepty Emanuela Ridiho Prinášame vám zopár zaujímavých receptov Emanuela Ridiho. Sú jednoduché, rýchle, ľahké a striedajú sa v nich chutné talianske prísady. Dobrú chuť!
Merluzzo con pomodoro e olive Treska s paradajkami a olivami(4 porcie)
Prísady:
600 g filiet z tresky
Postup: Rybu si pripravíme na pare, ako keď pripravujeme knedľu, asi 6-7 minút. V osolenej vode si uvaríme zelené fazuľku. Keď sa uvaria, vhodíme ich do vody s ľadom, aby nestratili farbu. Je potrebné tak urobiť hneď po uvarení. Na panvici s olivovým olejom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, olivy a cherry paradajky, zasypeme petržlenovou vňaťou a osolíme. Servírujeme na tanier spolu s treskou ozdobenou olivovou zmesou a zelenými fazuľkami.
Spaghetti alla pescatora
Prísady:
400 g špagiet
Postup: Kalamáre očistíme (odstránime pancier, kosť a oči) a nakrájame na kúsky. Očistíme aj mušle a krevety. Na panvici s olivovým olejom opražíme strúčiky cesnaku, pridáme mušle a necháme ich spolu chvíľu pražiť. Keď sa mušle otvoria, pridáme ostatné plody mora, zalejeme bielym vínom a priamo na panvicu hodíme špagety. Rozprestrieme ich, podľa potreby zalejeme vodou a necháme variť. Odstránime cesnak a po chvíli pridáme nakrájané cherry paradajky. Keď budú špagety „al dente“, ozdobíme ich nakrájanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme, pokvapkáme olejom a môžeme podávať.
Bruschetta Talianska hrianka(4 porcie)
Prísady:
8 plátkov pečiva veka soľ podľa chuti
Postup: Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a v premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky?a pridáme k paradajkám, podľa chuti dosolíme. Pečivo veka opečieme v rúre do chrumkava, potrieme cesnakom a na vrch položíme paradajkovú zmes, pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a nastrúhaným parmezánom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|