Cuketa chutnejšia ako mäso
Pondelok, 07. júl 2025
Cuketa chutnejšia ako mäso

Vezmite len téglik kyslej smotany, syr, pár strúčikov cesnaku a nebudete veriť, aká je fantastická!

Prinášam vám 2 vynikajúce cuketové recepty, ktoré budú zaručene úspech aj vo vašej rodine.

Sú veľmi jednoduché a viete ich pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na výbornú domácu pochúťku.


 

Recept č. 1 Pečená cuketa v kabátiku

Potrebujeme:

500 g cukety

Soľ – podľa chuti;

100 g syra

1 – 3 strúčiky cesnaku

Postup:

Cuketu nakrájajte na kolieska o hrúbke 1-1,5 cm.

Nastrúhajte syr cez veľké strúhadlo.

Zmiešajte smotanu so syrom, cesnakom a  1/3 čajovou lyžičkou soli.

Panvicu namažte olejom, vložte plátky cukety na plech a zakryte ich syrovou zmesou.

Dajte plech do predhriatej rúry na 200 ° C po dobu 25-30 minút.

 

 

Recept č. 2 Fantasticky chutné cuketové peniažteky

Potrebujeme:

500 g cukety

Soľ – podľa chuti

Múka

100 g kyslej smotany alebo majonézy;

2-3 strúčiky cesnaku.

Postup:

 

Cuketu nakrájajte na plátky s hrúbkou 1,5 cm, pridajte asi 1/3 čajovej lyžičky soli a premiešajte.

Zmiešajte smotanu / majonézu s pretlačeným cesnakom.

Zahrejte na panvici olej, cuketu zľahka obaľte v múke a opečte na miernom ohni, kým na oboch stranách nezozlátne.

Tip: Múku môžete vložiť do plastového vrecka, pridajte plátky cukety a pretrepte vrecko tak, aby bola každá cuketa zakrytá múkou.

Vyberte cuketu z panvice, potrite cesnakovou omáčkou a ozdobte kôprom.

Oba recepty sú chutné tak teplé, ako aj studené.

Kategória: Rady redakcie