|
||||
![]()
Sú osviežujúce a tak jednoduché! Nie je nič chutnejšie, ako čerstvý šalát z netradičných ingrediencií.
Šalát Farro POTREBUJEME 200 g pšenice s ovsom • 250 g cherry paradajok • 2 PL olivového oleja • 1 malú červenú cibuľku, posekanú na jemno • 3 stonky francúzskeho zeleru • 60 g syra pecorino • 3 PL namočených hrozienok vo vode • 5 stoniek z bazalky, petržlenu a mäty • šťava citróna • soľ a korenie Dresing: 6 PL oliv. oleja • 2 ančovičky • 1 strúčik cesnaku • 1 PL medu • 3 PL octu z červeného hrozna • soľ a korenie PRÍPRAVA Paradajky dáme piecť do rúry. Pšenicu s ovsom uvaríme domäkka. Potom scedíme a zmiešame s pokrájanou cibuľkou a zelerom, olivovoým olejom, citrónovou šťavou, hrozienkami, osolíme a okoreníme, pridáme opečené cherry paradajky a posekané bylinky. Dresing pripravíme rozmixovaním ingrediencií, zalejeme ním šalát a posypeme syrom pecorino.
Waldorfský exotický POTREBUJEME 600 g buľvový zeler • ½ ananásu • 100 g vlašských orechov • 1 jablko • 100 g hrozna • 80 g majonézy • 120 g kyslej smotany • 1 PL citrónovej šťavy • soľ a korenie PRÍPRAVA Zeler, ananás a jablko nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Potom pridáme smotanu, majonézu a hrozno.Dochutíme soľou a korením.
Šošovicový s ovčím syrom POTREBUJEME 2 červené papriky • 1 žltú papriku • 200 g uvarenej šošovice al dente • 1 strúčik cesnaku • 1 malú červenú cibuľku • 60 g bryndze • 4 stonky mäty • 30 g petržlenovej vňate Dresing: 3 PL citrónovej šťavy • 1 PL kvasného octu • 2 PL olivového oleja PRÍPRAVA Papriky upečieme v rúre, potom necháme spariť a následne ich ošúpeme a zbavíme jadrovníka. Pokrájame na prúžky.Uvrenú šošovicu premiešame s posekanými bylinkami, paprikou, cibuľkou a cesnakom. Prelejeme dresingom a posypeme bryndzou. Podávame s celozrnným chlebom.
Rukolový s pomarančom POTREBUJEME 100 g rukoly • 100 g špenátu • 100 g radiccia • 2 pomaranče • balzamikový ocot olivový olej • soľ a korenie
PRÍPRAVA Lístky zmešame dohromady, pridáme povykrajované mesiačiky pomaranča, zalejeme zmesou pretrepanej zálievky z oleja a octu, posolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.
foto : Miroslav Kubečka |
||||
|