Developer CRESCO REAL ESTATE spúšťa predaj ďalších bytov v najatraktívnejšej časti Slnečníc
 Developer CRESCO REAL ESTATE spúšťa predaj ďalších bytov v najatraktívnejšej časti Slnečníc

Pred Vianocami pribudne na bratislavskom realitnom trhu v ponuke 107 nových bytov vo vyhľadávanej štvrti Slnečnice. Najväčší rezidenčný developer na Slovensku CRESCO REAL ESTATE štartuje v týchto dňoch predaj ďalšieho prémiového bytového domu v najatraktívnejšej časti Slnečníc – v zóne Viladomy. V poradí štvrtý z plánovaných piatich bytových domov prinesie na trh s dlhodobo nenasýteným dopytom po novostavbách celkovo 107 bytov. 


Ide o poslednú, štvrtú etapu, čím sa development v tejto časti ukončí. Bytové domy v zóne Viladomy v Slnečniciach v bratislavskej Petržalke s nadčasovou architektúrou zaradil developer do prémiovej značky svojho portfólia s názvom UNIQ. Výhodou pre záujemcu je, že si môže na vlastné oči pozrieť už postavené domy predošlých etáp a prejsť sa uličkami medzi nimi. Tak najlepšie získa konkrétnu predstavu o tom, ako sa vo štvrti býva a trávi voľný čas.

 

„Pružne reagujeme na dopyt trhu, ktorý je napriek pandémii po nových bytoch stále vysoký. Široká ponuka od jednoizbových až po štvorizbové byty s priestrannými terasami, balkónmi a predzáhradkamiuspokojí nároky jednotlivcov aj väčších rodín,“ prezrádza Michal Pauer, obchodný riaditeľ spoločnosti CRESCO REAL ESTATE.Trend potvrdzuje aj  analýza spoločnosti BENCONT– medziročne v 3. kvartáli tohto roka napriek pandémii vzrástol celkový dopyt po novostavbách v Bratislave až o tretinu. Rast predaja sme zaznamenali aj my už v druhom kvartáli tohto roka. Predaj v treťom kvartáli bol dokonca o 60 % silnejší než v prvom štvrťroku. Záver roka očakávame ako najsilnejšie obdobie tohto roka,“ dopĺňa Michal Pauer.

 

Podľa výkonného riaditeľa CRESCO REAL ESTATE Jána Krnáča záujem a počty kupujúcich príliš neovplyvnilo ani čiastočné sprísnenie podmienok získania hypoték.Napriek aktuálnej koronakríze rezidenčný realitný trh na Slovensku situáciu zvláda zatiaľ bez väčších problémov. Na rozdiel od nestabilných finančných a akciových trhov, ktoré tento rok siahli na historické minimá aj maximá, sa rezidenčnému realitnému trhu v rámci celej Európy aj s odstupom času stále darí predchádzať krízovým scenárom. Rezidenčný sektor je odolný a stabilný, má stále rastúcu tendenciu. Stabilitu a dôveru v dobrú investíciu potvrdzuje aj fakt, že okrem individuálnych kupujúcich zaznamenávame zvýšený záujem aj zo strany investorov, ktorí hľadajú pre svoje peniaze bezpečný prístav,“ prezrádza Ján Krnáč, výkonný riaditeľ spoločnosti CRESCO REAL ESTATE, a dodáva:„Intenzívne sa pripravujeme na prvý polrok 2021, v ktorom plánujeme predstaviť nové projekty. Verím, že v budúcom roku doplníme ponuku realitného trhu o ďalšie zaujímavé bývanie.“

 

 

Podľa hypotekárnych odborníkov sú momentálne historicky najnižšie úroky na hypotéky na Slovensku – aj pod hranicou 1 % pri nižších fixáciách. Atraktívne sú aj ceny dlhodobých fixácií na 7 a 10 rokov. Je pravdepodobné, že tieto nízke sadzby sú dočasné a dlhodobo nemusia byť pre banky udržateľné. „Ideálne je nechať si schváliť hypotéku v tomto období a zaistiť si tak výrazne nižšiu splátku.V prípade, ak záujemca nepotrebuje hypotéku, má hotovosť a nemusí konať rýchlo, rozhodovanie o kúpe môže počkať. To sa však netýka novostavieb, ktorých bude dlhodobo na trhu nedostatok aj vzhľadom na obmedzenia súvisiace s koronakrízou či dlhé schvaľovacie procesy zo strany úradov,“  vysvetľujeLukáš Balna, hypotekárny špecialista pre CRESCO REAL ESTATE.

 

Pre zatiaľ nerozhodnutých záujemcov o bývanie developer pripravil na webstránke Slnečnice.sk samostatnú sekciu s odpoveďami na najčastejšie otázkyľudí o kúpe bývania.

Celkovo je v projekte Slnečnice dokončených viac ako 3 100 bytov, vo výstavbe je ďalších 740 bytov a v štádiu prípravy vyše 5 700 bytov.

 

Čo ponúkne UNIQ Slnečnice v zóne Viladomy (bytové domy S16 – S20):

  • Výber 1- až 4-izbových bytov v piatich bytových domoch s priestrannými terasami, balkónmi a predzáhradkami
  • Príjemné spoločné priestranstvá medzi domami
  • Veľa zelene v okolí a súkromie
  • Príležitosť užívať si komfortné priestory s výnimočným výhľadom
  • Posledná etapa Viladomov je na jej okraji Slnečníc s napojením na cyklotrasu
  • Zóna má bohatú občiansku vybavenosť – zubnú ambulanciu, potraviny, reštauráciu, lekáreň, materskú školu, jasle aj multifunkčné ihrisko
  • Ďalšie možnosti ponúka neďaleké nákupné centrum Slnečnice Market s rôznymi predajňami, gastrozónou Trch., interiérové ihrisko LEON – Jungle Park a rodinné centrum LEON s bazénom, tanečnou školou a jedinečnou jumpingovou ninja arénou.
  • Uprostred zóny Viladomy vyrastie park s rozlohou 14 100 m2 s multifunkčným ihriskom aj s výbehom pre psy.
  • Bytové domy v zóne Viladomy navrhli architekti zo štúdia Compass z Bratislavy
Kategória: Aktuality