|
||||
![]()
Po dobrom grilovanom jedle to chce sladkú pochúťku. Alebo hneď tri. Pesne toľko ich nájdete v našom recepte. Zmrzlina, buchtička a grilovaný ananás.
Čas prípravy:70 minút Počet porcií: 5
Budeme potrebovať: Buchtička 32 g vločiek 32 g hladnej múky 32 g špaldovej múky 3 g sódy na pečenie 66 g masla 22 g trstinového cukru 116g bieleho jogurtu Hollandia 2 vajcia Štipku soli
Posýpka na buchtičky 28 g špaldovej múky 14 g vločiek 22 g trstinového cukru 22 g masla 15 g nahrubo nasekaných arašidov
Zmrzlina 3 ks Bio BiFi drink Hollandia mango a ananás
Postup prípravy
1. Najprv si vytvoríme posýpku, ktorou budeme neskôr buchty posypávať. 2. Zmiešame dohromady všetky ingrediencie a vytvoríme tak mrveničku. 3. Hotové uložíme do mrazu do doby, kým nevytvoríme cesto. 4. Zmiešame vločky, múku, sódu a soľ. 5. Rospustíme si v kastróliku maslo spoločne s cukrom a miešame, pokiaľ sa všetko dobre nerozpustí. 6. Do zmesi primiešame jogurt a vajce.
7. Spojíme so sypkou časťou a dáme do vymazaných foriem ľubovoľného tvaru (môžeme použiť aj papierové košíčky). 8. Cesto posypeme hotovou posýpkou a pečieme na 180°C, 25 minút. 9. Ananás očistíme, vykrojíme stred a nakrájame na kolieska. 10. Pokvapkáme šťavou z limetky a položímena gril. 11. Po ľahkom opečení posypeme trstinovým cukrom a necháme zkaramelizovať. 12. Nakoniec ľahko pokvapkáme vodkou a flambujeme. 13. Zmrzlinu pripravíme tak, že Drink nalejeme do plochej nádoby a vložíme do mrazničky. Počkáme, pokiaľ zmes nezamrzne. 14. Zmrazenú zmes vyklepeme z nádoby, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme. 15. Recept môžeme pripravovať aj v možnosti bez zmrzliny, len s drinkom alebo úplne bez Bio BiFi Drinku.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
|
||||
|