|
||||
![]()
Rebarbora patrí k letu a vy ju môžete ochutnať nie len v limitovanom jogurte Gazdovský jogurt rebarbora s mätou, ale tiež v luxusnom koláči.
Budeme potrebovať: Krém 500 g olúpanej rebarbory 10 g zázvoru 3 vajcia 70 g lesného medu 250 g bieleho gazdovského jogurtu 2 lyžice kukuričného škrobu 2 lyžice vanilkového cukru
Cesto 200 g hladkej múky 100 g masla 100 g cukru 1 vajce štipku soli
Postup prípravy
1. Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme do hladkého cesta. Odložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 30 minút. 2. Medzitým si nakrájame olúpanú rebarboru na väčšie kocky, olúpeme zázvor a nakrájame na slížiky. 3. Rebarboru zmiešame so zázvorom, vanilkovým cukrom a necháme odpočinúť. 4. Z jogurtu, vajec, kukuričného škrobu a medu vytvoríme hladký krém. 5. Odležané cesto rozvalkáme a položíme na vymazanú a múkou vysypanú formu. Cesto musí pokryť dno a steny formy. 6. Dovnútra obloženej formy nalejeme krém a vrch posypeme rebarborou. 7. Pečieme na 180°C, 30 až 40 minút do zlatova.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/ |
||||
|