Rebarborový royal koláč
Autor: Betty
Rebarborový royal koláč

 

Rebarbora patrí k letu a vy ju môžete ochutnať nie len v limitovanom jogurte Gazdovský jogurt rebarbora s mätou, ale tiež v luxusnom koláči.


 

 

 

Budeme potrebovať:

Krém

500 g olúpanej rebarbory

10 g zázvoru

3 vajcia

70 g lesného medu

250 g bieleho gazdovského jogurtu 

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice vanilkového cukru

 

Cesto

200 g hladkej múky

100 g masla

100 g cukru

1 vajce

štipku soli

 

Postup prípravy

 

1.      Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme do hladkého cesta. Odložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 30 minút.

2.      Medzitým si nakrájame olúpanú rebarboru na väčšie kocky, olúpeme zázvor a nakrájame na slížiky.

3.      Rebarboru zmiešame so zázvorom, vanilkovým cukrom a necháme odpočinúť.

4.      Z jogurtu, vajec, kukuričného škrobu a medu vytvoríme hladký krém.

5.      Odležané cesto rozvalkáme a položíme na vymazanú a múkou vysypanú formu. Cesto musí pokryť dno a steny formy.

6.      Dovnútra obloženej formy nalejeme krém a vrch posypeme rebarborou.

7.      Pečieme na 180°C, 30 až 40 minút do zlatova.

 

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

Kategória: Zdravá strava