Expertka na kávu a čaj
Expertka na kávu a čaj

 

Ak sa chystáte počas sychravých jesenných dní zaliať si svoju šálku obľúbeného čaju či kávy, na 100-stupňovú prevarenú vodu zväčša zabudnite. Aby dokonale vynikla ich chuť a rozvinula sa ich aróma, mali by ste tieto teplé nápoje zaliať vodou s nižšou teplotou. Vedeli ste napríklad, že ideálna teplota vody na zaliate „turka“ je okolo 90 0C? 


 

Ak ju zalejete čerstvo prevarenou vodou, doslova ju „spálite“ a je príliš horká. Ak príliš studenou, nebude dostatočne vylúhovaná. Zelený čaj je vhodné zaliať vodou s teplotou 60 – 70 0C, na ovocné čaje použite vodu s teplotou 90 0C a len čierny čaj zalejte 100 0C. Aby ste nemuseli čakať, kým vodu prevaríte a potom vám prácne chladne, vyskúšajte múdru pomocníčku na prípravu čaju a kávy – rýchlovarnú kanvicu Orava VK-4000. Umožní vám nastaviť si požadovanú teplotu vody na zaliatie, a to na 70, 80, 90 a 100 0C. Na dosiahnutie želanej teploty vás upozorní zvukovou a svetelnou signalizáciou a až 60 minút udrží takto ohriatu vodu pri prednastavenej teplote, ak by ste po dopití jednej šálky čaju dostali chuť na ďalšiu. Má objem 1,5 litra, zabudovanú ochranu pred ohrevom bez vody a môže byť vaša za 49,90 €.

www.orava.eu

Kategória: Novinky