|
||||
![]()
Mnohí veríme, že priberanie spôsobujú tuky, ktoré zároveň ohrozujú naše zdravie. Posledné výskumy však dokazujú, že táto tuko-fóbia nie je opodstatnená. V Amerike sa odporúčaniami „jesť čo najmenej tukov“ riadia už 50 rokov a napriek tomu sú tučnejší a nezdravší, ako kedykoľvek predtým.
Mark Hyman ponúka diétny pláno plný vajec, orechov, olejov, avokáda a ďalších chutných superpotravín. Kniha Schudni vďaka tukom ponúka okrem detailného plánu, samozrejme, aj stravovacie rady, recepty a nákupné zoznamy. Hymanov program vás dovedie k ideálnej hmotnosti, ochráni pred chorobami a budete sa vďaka nemu cítiť skvelo.
Mark Hyman je odborník a jeho svetový bestseller 10-dňový detox zmenil život miliónom ľudí na celom svete. Teraz ponúka nový revolučný diétny program, ktorý je založený na posledných vedeckých zisteniach o tom, aký dôležitý je tuk pre chudnutie
Schudni vďaka tukom
Kniha má tri časti.
V druhej časti pomôže autor porozumieť problematike tukov, ktorú často sprevádzajú nedorozumenia:
Aké sú to mononenasýtené tuky?
Tretia časť detailne rozoberá 21-dňový program Tukmi k štíhlosti, ktorý predstavuje totálny reset organizmu na každej úrovni. Potrava je to najúčinnejšie liečivo, aké poznáme a zmena pohonných látok, ktoré telu dodávame, a to na obdobie 21 dní, dokáže odstaviť hormón zodpovedný za ukladanie tukov, preprogramovať gény súvisiace s chudnutím a celkovým zdravím, zastaviť neustálu chuť do jedla a vyzerať a cítiť sa lepšie ako kedykoľvek predtým.
Na konci knihy nájdete špeciálne vytvorené a chutné recepty zahrnuté do programu Tukmi k štíhlosti, ktoré vám dodajú optimálne množstvo tukov, bielkovín a sacharidov a tiež sprostredkujú jednoduché tipy, týkajúce sa varenia. Nato, aby ste pre seba a svoju rodinu pripravili zdravé a chutné pokrmy, nemusíte byť špičkovým kuchárom – je to ľahšie, ako by ste si možno mysleli. ---------------------- Úryvok z knihy:
Sústredenie pozornosti na živiny a nie na skutočné jedlo V tejto publikácii poukážem na niektoré nesprávne a pevne zakorenené presvedčenia a mýty, ktoré nám bránia v tom, aby sme robili pre svoje telo a zdravie to, čo je správne. Časť nedorozumení okolo zdravej výživy pramení z toho, čo sa nazýva nutricionizmus.
Nutricionizmus je vedný odbor, ktorý rozkladá potravinové komponenty na ich jednotlivé časti, napríklad na jeden typ vitamínov alebo jeden typ tukov, ktoré následne jednotlivo a izolovane skúma. Tento prístup je užitočný pri štúdiu liečiv, kde sa má napríklad jedna konkrétna molekula zamerať na podchytenie jednej konkrétnej dráhy alebo jednej konkrétnej choroby. Avšak štúdium konkrétnych nutričných komponentov až taký veľký zmysel nemá. Prečo? Pretože ľudia konzumujú jedlo, nie jednotlivé komponenty. Konzumujú jedlo, ktoré obsahuje často aj tucet rôznych ingrediencií, mnoho rôznych typov tukov, bielkovín, sacharidov, vitamínov, minerálov, fytonutrientov a ďalších zložiek.
|
||||
|