Ovocie, zelenina, huby, bylinky: ako ich spracovať a uchovať?
Pondelok, 14. august 2017
Ovocie, zelenina, huby, bylinky: ako ich spracovať a uchovať?

Vypestovali alebo nazbierali ste toľko plodov, že ich nestačíte zjesť a premýšľate, ako ich čo najšetrnejšie uchovať na čas, keď záhrady opäť osirejú?

Môžete zvoliť napríklad sušenie, čo je najstarší spôsob spracovania plodov. Elektrické sušičky tento proces skracujú z rádu dní na hodiny. „Zreteľne vnímame, že zákazníci chápu sušenie ako štandardný spôsob uchovania potravín. Stále viac zákazníkov si preto kupuje kvalitnejšie sušičky potravín. Náročnejším zákazníkom odporúčame veľkokapacitné, prípadne sušičku s infračervenou technológiou, v ktorej vyrobia napríklad aj jogurt, hovorí Iva Pavlousková, tlačová hovorkyňa spoločnosti Datart.


Na predaj sušičiek potravín má stále však najväčší vplyv to, ako sa urodia huby. „Slováci sú vášnivý národ hubárov, predaj sušičiek preto záleží z 90 percent na tom, aká je ich úroda,“ dodáva Iva Pavlousková. Okrem húb, ovocia a zeleniny možno sušiť aj bylinky, kvety, mäso a ryby.

 

Špičková sušička s infračervenou technológiou sušenia YDEN CI IR D5

Sušička má 4 programy sušenia: na slnku, v tieni, automatické nastavenie a manuálne nastavenie. V móde „na slnku“ sa využívané infračervené žiarenie - potraviny sa sušia na rovnakom princípe ako keď ich suší slnko. Vďaka tomu sa uchováva dôležitý vitamín D a ďalšie látky a minerály. Pri mäse a rybách pôsobí infračervené žiarenie aj proti rozkladu. Druhá voľba je program „v tieni“, ktorý možno využiť najmä na prípravu RAW pokrmov. Ponúka totiž možnosť regulovať teplotu po ča celého sušenia. Sušička má aj snímač na monitorovanie vlhkosti, takže automaticky prispôsuje intenzitu a dĺžku sušenia, aby sa potraviny dokonalo vysušili. Sušička tiež využíva cirkulačný systém na rovnomerné sušenie, takže tácky netreba počas sušenia prekladať.

Kúpite v predajniach Datart, cena je 545,99 eur.

 

Kategória: Aktuality