Vo výbere jedál sú „menučkári“ konzervatívni, ovplyvňuje to aj počasie
Autor: aka
Vo výbere jedál sú „menučkári“ konzervatívni, ovplyvňuje to aj počasie

V jedálnom lístku obedových „menučkárov“, ktorí pravidelne využívajú donáškovú službu jedál, dominuje kuracie mäso na tisíc spôsobov, cestoviny a pizza. Služby donášky pritom, podľa portálu DajmeJedlo.sk, využívajú zákazníci najmä v zamračenom, daždivom a chladnejšom počasí. 


„Napriek tomu, že dopyt po zdravých, predovšetkým bezmäsitých a exotických jedlách neustále rastie, najviac vyhľadávané obedy vo veľkých mestách sú klasické pokrmy z kuracieho mäsa. Druhé v poradí obľúbenosti sú cestoviny a tretia je tradičná pizza. Tá dominuje najmä v menších mestách, hovorí Marcel Milo, marketingový manažér portálu.

 

Rast objednávok spoľahlivo ovplyvňuje počasie. Kombinácia chlad a dážď motivujú k objednávke jedla cez internet a donášku. Počas obeda sa totiž väčšine ľudí nechce v zlom počasí vyjsť von z kancelárie, dokonca ani po jedlo. Zákazníci majú vtedy aj väčšiu trpezlivosť na jedlo počkať. Rozdiely v objednávaní jedál počas obeda sú aj medzi preferenciami jednotlivcov a kolektívu.Kým jednotlivci pri výbere obeda siahajú k tradičným „menučkám“ pozostávajúcich z polievky a hlavného jedla, firemní zákazníci v hromadných objednávkach uprednostňujú stálu ponuku reštaurácii ako sú burgárne, sushi bary či steak housy.  

 

Donáška jedál z reštaurácií počas obeda trvá okolo 75 minút. Večer zákazníci dostanú objednávku rýchlejšie, asi do 60 minút.

Kategória: Zdravá strava