Tipy na zdravé desiate
Autor: Wera
Tipy na zdravé desiate

„Každá rodina deň čo deň rieši, čo vymyslieť na desiatu,“ vysvetľuje spoluautorka novej knihy Daniela Rau,„preto tieto rady a recepty od odbor- níkov určite všetkých potešia.“
Ak sa vám už minuli nápady, máme pre vás skvelý tip. Zdravé desiate nielen pre deti. V tejto kuchárskej knihe nájdete 50 zaujímavých receptov na zdravú desiatu. Napísalo ju 13 odborníkov na zdravé stravovanie zo Slovenskej a Českej republiky.


Odborníci, ktorí napísali túto knihu, sú ľudia rôznych chutí a výživových smerov, preto tu nájdete pestrú škálu zdravých receptov, napríklad aj vegánske, vegetariánske, raw recepty, gluten free, lactose free, alebo recepty vhodné pre diabetikov.

 

V kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti tiež nájdete:

?informácie o zdravých potravinách
?dobré rady a tipy do Vašej kuchyne
?prehľadné označenie receptov
?rady a tipy na vylepšenia receptov
?informácie a rady od odborníkov

Tvarohový dezert s quinou a ovocím. Kváskový chlieb so šošovicovou nátierkou. Ľahučké banánové muffiny s vlákninou. Mrkvová nátierka bez masla a syra. Či celozrnné wafle s vlákninou a orechmi.

 

Novinka Zdravé desiate nielen pre deti obsahuje recepty, ktoré sa spomínaným odborníkom osvedčili, sú originálne a nenájdete ich nikde inde.

 

Celozrnné wafle s vlákninou a orechmi

Čas prípravy:30 minút
Suroviny (12 ks):

·         2 hrnčeky = 250 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

·         6 ks sušených datlí

·         3 bio vajcia

·         2 ČL prášku do pečiva

·         5 ks kakaových bôbov

·         1 ČL mletej škorice

·         2 PL psyllium

·         ? hrnčeka panenského kokosového oleja

·         1 ½ hrnčeka mandľového mlieka

·         ½ ČL himalájskej soli

 

Postup: Všetky ingrediencie vložíme priamo do vysokorýchlostného mixéra a mixujeme, kým dosiahneme hladkú, mierne hustú zmes. Nahrejeme si waflovač a priamo z nádoby mixéra nalievame cesto do prístroja. Náš waflovač má po bokoch dierky na paličky. Hneď po zatvorení ich zapichneme ešte do surového cesta a vytiahneme priamo hotové wafle na paličke. Podávame ich s čím máte radi. Na cestu so sebou sa dá k nim do fľaštičky pribaliť med a orechy.

 

Náš tip: Pokiaľ nemáte doma waflovač, wafle si môžete upiecť aj na panvici. Použiť môžete aj rôzne formičky, podobné, aké sa používajú pri vajíčkach. Dostanete pekné tvary. Výborne chutia aj keď si ich urobíte na masle ghee, ktoré dáva pokrmom výnimočnú chuť.

Množstvo ďalších receptov na chutné desiate nájdete v kuchárke Zdravé desiate nielen pre deti

Kategória: Knihy