|
||||
![]()
Prežite svoj dnešný deň pozitívne a zdravo. Ako inšpiráciu sme si pre Vás pripravili tip na chutný jarný cviklovo – rukolový šalát. A keďže sa nám blíži jar, pripájame tiež zopár užitočných rád na jarnú očistu.
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom 4 porcie Čas prípravy: 15 minút Čas na varenie: 60 minút
Potrebujeme: 2 veľké cvikle (400 g) 1 balenie rukoly syr parmezán hrsť vlašských orechov 4 lyžice olivového oleja 6 ks červených reďkoviek soľ, čierne korenie 4 ks celozrnného pečiva
Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.
Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná ![]() |
||||
|