Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom
Autor: Romana
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom

 

Prežite svoj dnešný deň pozitívne a zdravo. Ako inšpiráciu sme si pre Vás pripravili tip na chutný jarný cviklovo – rukolový šalát.

A keďže sa nám blíži jar, pripájame tiež zopár užitočných rád na jarnú očistu.


 

 

Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom

4 porcie

Čas prípravy: 15 minút

Čas na varenie: 60 minút

 

Potrebujeme:

2 veľké cvikle (400 g)

1 balenie rukoly

syr parmezán 

hrsť vlašských orechov 

4 lyžice olivového oleja

6 ks červených reďkoviek

soľ, čierne korenie

4 ks celozrnného pečiva

 

Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.

 

Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná

Kategória: Zdravá strava