|
||||
![]()
Z viacerých prieskumov vyplýva, že takmer polovica ľudí sa o prítomnosť toxínov v organizme nezaujíma a ani si neuvedomuje, aké ohrozenie sa ukrýva jednak v znečistenom prostredí (vrátane nášho najbližšieho okolia) a jednak vo vysoko spracovaných „prefabrikovaných“ potravinách.
A teraz ruku na srdce – kedy ste sa naposledy zamysleli, či neprijímate príliš veľa toxínov? Či by nebolo dobré vnútorne očistiť svoj organizmus? Škodlivé zlúčeniny sú v súčasnom svete všadeprítomné. Nachádzajú sa vo vode, v pôde i v potrave. Zvyčajne sa vyskytujú v malých dávkach a v nízkej koncentrácii, ale ich dlhoročné pôsobenie môže viesť k značnému oslabeniu organizmu, zníženiu imunity, chronickej únave či k rozvoju početných chorôb. V novej knihe Očistné kúry okrem iného nájdete pečeňovú a obličkovú kúru, ryžovú diétu a zoznam škodlivých prísad v potravinách.
Zdroje toxínov
1. Znečistené prostredie (výfukové splodiny, prostriedky proti hmyzu, priemyselné odpady atď.).
Toxíny v potravinách V roku 2001 prijali tzv. Štokholmský dohovor o perzistentných organických látkach s medzinárodnou platnosťou, ktorý upravuje výrobu, dovoz a vývoz trvalých nebezpečných látok, ktoré majú škodlivý vplyv na ľudské zdravie a ohrozujú život človeka. Medzi dvanásť najnebezpečnejších látok (nazývaných „hanebná dvanástka“) patria okrem iných pesticídy a iné vedľajšie produkty chemickej výroby.
Odhaduje sa, že priemerná denná spotreba potravinových prísad škodlivých pre organizmus môže dosahovať dokonca až 10 – 20 gramov. Najviac takýchto prísad, akými sú škrob, želatína, pektín, guarová guma, konzervačné látky, majú: Prírodné očistné kúry, overené doktorkou Jadwigou Górnickou počas mnohoročnej lekárskej praxe, prispejú k tomu, aby sme sa mohli tešiť dobrému zdraviu po dlhé roky. Aj preto odporúčame knihu Očistné kúry – Cesta ku zdraviu.
V knihe okrem iného nájdete: ![]() |
||||
|