Valentínske srdce z vlastnej kuchyne
Autor: Martuška
Valentínske srdce z vlastnej kuchyne

 

Blíži sa najoslavovanejší sviatok všetkých zaľúbených a pridajú sa k oslavám aj ostatní... Premýšľame čo by asi najviac potešilo milovanú osobu a čím by sme najlepšie vyjadrili našu pozornosť. Ponúkame jeden tip, ktorý by mohol zabrať!  :)


 

Valentínske marcipánové srdce

Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Prísady:
Na cesto:
1 balenie Muffinov Dr.Oetker
110 ml vody
40 ml oleja
1 vajce

Na náplň:
1 balíček Zlatého klasu 40 g Dr.Oetker
3 PL cukru
400 ml mlieka

Na ozdobenie:
150 g marcipánovej hmoty
1 zarovnaná PL kakaa
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
formu na pečenie v tvare srdca (22 – 24 cm)
formičky v tvare srdiečok
váľok
mikroténové vrecko

Príprava:
1. Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 20 minút

2. Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.

3. Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť.

4. Na ozdobenie marcipán  najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu  rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka.

5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.

TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).

Kategória: Rady redakcie