|
||||
![]()
Zmena je život a tak vám prinášame dva zdravé recepty na vianočné menu.
Pečený kapor s pórom
· 4 filety kapra · soľ · 1 pór · ½ lyžičky mletej sladkej papriky · 500 g zemiakov · 150 g sójovej smotany · 30 g rastlinného tuku · rastlinný tuk na vymazanie Návod na prípravu: 1. Kapra osolíme. 2. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na lupienky. 3. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. 4. Rúru predhrejeme na 220 °C. 5. Pekáč vymažeme rastlinným tukom. 6. Do pekáča dáme polovicu cibule a naukladáme na ňu vrstvu zemiakov. 7. Osolíme a ochutíme trochou mletej papriky. 8. Pridáme porcie kapra a zalejeme smotanou. 9. Posypeme zvyšnou jarnou cibuľkou a mletou paprikou. 10. Pečieme v predhriatej rúre asi 60 minút a podávame.
Farmársky mrkvový koláč
![]() Ingrediencie: · 3 vajcia · 150 g trstinového cukru · 100 g rastlinného tuku · šťava a kôra z jedného citróna · 150 g špaldovej múky · 1 kypriaci prášok · 80 g strúhaného kokosu · 170 g farmárskej strúhanej mrkvy · 3 lyžice hrozienok · práškový cukor na posypanie Návod na prípravu: 1. Vajcia, cukor, rozpustený rastlinný tuk, kôru a šťavu z jedného citróna vyšľaháme do peny. 2. Postupne pridávame múku, kypriaci prášok, kokos, mrkvu a hrozienka. 3. Do formy na koláč vložíme papier na pečenie a nalejeme cesto. 4. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. 5. Pred podávaním posypeme cukrom. |
||||
|