Káva verzus kávovina
Autor: Kama
Káva verzus kávovina

 

Zbožňujete vôňu kávy? Vaše chuťové poháriky neodolajú dúšku čierneho nápoja, ale kofeín nepriaznivo pôsobí na vaše telo? Doprajte si šálku alebo dve tradičného obilninového nápoja a objavte podoby čakanky v alternatíve známej aj ako melta, či cigorka.


 

Tradícia obilninových kávovín siaha do časov núdze a pazúrov vojny. Náhrada kávy sa popíjala najmä počas kávových kríz. Dnes toto neodolateľné a lákavé pokušenie v podobe obilninových nápojov prichádza na váš stôl priamo z polí. Cukrová repa, koreň čakanky, jačmeň a žito sa svojím pražením a zmiešaním pretvárajú do chutného nápoja, ktorý neobsahuje kofeín. Nápoj je tak vhodný pre malých aj veľkých.

 

Vyskúšajte obilninové kávoviny

Doprajte sebe aj celej rodine obilninový nápoj v podobe kávoviny INKA. Začnite deň s INKOU na raňajky a pokračujte aj na olovrant, či po večeri. Naštartujte svoj metabolizmus a spríjemnite si ráno v kruhu rodinu. Obilninová kávovina INKA, nápoj z koreňa cennej čakanky, ľahko nahradí kakao, či iné nápoje určené k raňajkám. Spôsob prípravy je veľmi jednoduchý! Nasypte dve lyžičky obilninového nápoja INKA do Vášho obľúbeného hrnčeka, zalejte horúcou vodou, pridajte mlieko a nápoj je pripravený. Vyčarujte si deň s príjemnou chuťou a vôňou od samého rána. Raňajky už nebudú nikdy nudné. Vychutnajte si kávovinu INKA a objavte hravosť nápoja.

Kategória: Rady redakcie