|
||||
![]()
V teplých jarných a letných dňoch rastie naša chuť na zdravé a ľahké jedlá. V našich jedálničkoch vládnu zeleninové šaláty, ryby a svieže jednoduché pokrmy, ktoré nás priamo nabádajú na použitie kvalitného olivového oleja.
Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte Extra panenský olivový olej Kalamata extra panenský olivový olej Minerva Clasic – použiteľný i na teplú kuchyňu
Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku. Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.
Náš TIP na grécky šalát(Χωρι?τικη)
Do gréckeho šalátu patrí jedine pravý, grécky olivový olej
Ingredience
2 stredne veľké paradajky 75 g šalátovej uhorky 40 g červenej cibule 20 g zelenej papriky 6 ks gréckych čiernych alebo zelených olív 100 g syru feta Zálievka 100 ml Extra panenského olivového oleje Minerva 30 ml bieleho vínneho octu 1/2 lyžičky soli
1 lyžička oregana Foto: Petr MakovičkaTakhle vypadají správné tzatziki
Postup prípravy 1. Najskôr si nachystajte zálievku - všetky ingredience dajte do misky a metličkou alebo vidličkou z nich vyšľahajte hladkú omáčku. 2. Paradajky , papriku a uhorku nakrájajte na kocočky rovnakej veľkosti, ako sú olivy. 3. Všetko spolu zmiešajte, naservírujte na tanier, zalejte zálievkou, dozdobte kúskami syru feta a olivami 4. Pravý grécky šalát (Choriatiki) je pripravený.
Tip Minerva: Grécky šalát sa hodí aj ako príloha k mäsu , aj ako samostatná ľahká večera.V takom prípadě ho môžete doplniť aj pečivom alebo rozpečenou bagetkou.
Foto: Petr Makovička ![]() ![]() ![]() |
||||
|