Grécky olivový olej s tradíciou
Grécky olivový olej s tradíciou

 

V teplých jarných a letných dňoch rastie naša chuť na zdravé a ľahké jedlá.  V našich jedálničkoch  vládnu  zeleninové šaláty, ryby a svieže jednoduché pokrmy, ktoré nás priamo nabádajú na použitie  kvalitného olivového oleja.


 

Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku   MINERVA.   Ponúka  vám  3 druhy  kvalitného olivového oleja :

Extra panenský olivový olej

Kalamata extra panenský olivový olej

Minerva Clasic – použiteľný i na teplú kuchyňu

Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku.

Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju  viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.

 

Náš  TIP na grécky šalát(Χωρι?τικη)

Do gréckeho šalátu patrí  jedine  pravý, grécky olivový olej
Ingredience

2 stredne veľké paradajky

75 g šalátovej uhorky

40 g červenej cibule

20 g zelenej papriky

6 ks gréckych čiernych alebo  zelených olív

100 g syru feta

Zálievka

100 ml Extra panenského olivového oleje Minerva

30 ml bieleho vínneho octu

1/2 lyžičky soli

1/4 lyžičky mletého korenia

1 lyžička oregana

Foto: Petr MakovičkaTakhle vypadají správné tzatziki

 

Postup prípravy

1.    Najskôr si nachystajte zálievku - všetky ingredience dajte do misky a metličkou  alebo vidličkou z nich vyšľahajte hladkú omáčku.

2.      Paradajky , papriku a uhorku nakrájajte na kocočky rovnakej veľkosti, ako sú olivy.

3.      Všetko spolu zmiešajte, naservírujte na tanier, zalejte zálievkou, dozdobte kúskami  syru feta a olivami

4.      Pravý grécky šalát (Choriatiki) je pripravený.

 

 

Tip Minerva: Grécky šalát sa hodí aj ako príloha k mäsu , aj ako  samostatná ľahká večera.V takom prípadě ho môžete doplniť  aj pečivom alebo rozpečenou bagetkou.

 

Foto: Petr Makovička

Kategória: Novinky