|
||||
![]() Grilovačku jednoducho milujeme! Krásne počasie, príroda či záhrada, priatelia a vynikajúce jedlo! Takéto príjemné chvíle si všetci radi užijeme. A aby bola grilovačka chutná a bez starostí, o to sa stará Lidl bohatou ponukou marinovaných steakov, klobások, párkov ba dokonca aj nakladaných syrov na grilovanie za skvelé ceny. Množstvo výborných receptov, rád a trikov pre začiatočníkov aj pokročilých grilmajstrov od Marcela Ihnačáka a Romana Paulusa nájdete na stránke www.kuchynalidla.sk. Takže grilujte a zabávajte sa!
GRILL&FUN Bavorské klobásky chilli – pikantné klobásky na Cena: 1,99 € / 250 g
Dulano mníchovské klobásky – ocenia labužníci, ktorí Cena: 2,29€ / 540 g
GRILL&FUN Steaky z bravčovej krkovičky s korením – ocenia Cena: 3,79€ / 600 g, Lidl
Marcel Ihnačák radí: Griluj a dipuj! · Dip je hustá omáčka, ktorá zvýrazňuje chuť jedál. · Dipy by mali byť čerstvo pripravené a podávané vychladené. · Základom dipov je zväčša jogurt (najlepšie hustý grécky), smotana, majonéza, žĺtka, tvaroh, olej alebo uvarená struková zelenina. · Typické prísady do dipov sú bylinky, zelenina, chren, sezamová pasta, pečené papriky, ančovičky, horčica, ostrá paprika. · Vynikajúcou prílohou k omáčkam sú salsy – omáčky z čerstvých paradajok a bylín s ochuteným octom. Zdroj: www.kuchynalidla.sk
Roman Paulus radí: Suché a tekuté marinády - Suché marinády sú zmesi korenia alebo sušených bylín, ktorými posypeme potraviny pred grilovaním. - Sú vhodné na potraviny, ktoré nevyžadujú dlhé grilovanie. - Tekuté marinády sa pripravujú z korenín, bylín a tekutiny – najčastejšie z vína, octu, oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, kečupu a pod. - Tekuté marinády na mäso by mali obsahovať kyslú zložku (napr. ocot, víno, citrónovú šťavu) a olej. Takéto prepojenie uvoľňuje svalové vlákna, takže mäso po upečení nie je tvrdé. - Potraviny nechávame v tekutej marináde naložené dlhšie – mäso cez noc (niekedy aj niekoľko dní), ryby a zeleninu marinujeme niekoľko hodín, Zdroj: www.kuchynalidla.sk |
||||
|