|
||||
![]()
Nasledujúce recepty s použitím balzamikového octu a balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou vytvoril špeciálne Iaonnis Asarlidis, šéfkuchár pražskej gréckej reštaurácie Kavala.
Jogurtové placky s Figovým balzamikovým krémom Kalamáta
(giaurtopitakia me balsamiko) Ingrediencie na 2 porcie: 100 g jogurtu 150 g hladkej múky 2 kávové lyžičky jedlej sódy 1 polievková lyžica Figového balzamikového krému Kalamáta štipka soli
Všetky suroviny ručne spracujeme a vytvoríme tuhé cesto, ktoré následne rozdelíme na menšie kúsky a vyváľame tenké placky. Smažíme na teflónovej panvici bez oleja.
Kuracie prsia s Balzamikovým krémom Kalamáta pečené v jogurtovom župane
(psita fileta kotopulo me giaurti ke balsamiko) Ingrediencie na 2 porcie: 2 ks kuracích pŕs (200 g) 100 g bieleho jogurtu gréckeho typu 1 vajce 2 polievkové lyžice klasického Balzamikového krému Kalamáta 3 polievkové lyžice strúhaného parmezánu štipka soli, korenia a rasce
V mise zmiešame jogurt s vajíčkom a syrom, soľou a rascou. Kuracie prsia vložíme do pekáča. Osolíme, pridáme korenie, posypeme rascou a pokvapkáme Balzamikovým krémom Kalamáta. Prikryjeme alobalom a pečieme 15 min. pri teplote 200 °C. Vyberieme z pece, prekryjeme zmesou jogurtu a pečieme ďalších 10 -12 min.
Jahody s Bielym balzamikovým krémom Kalamáta s pomarančom a citrónom
(fraules me balsamiko me mus giaurtiu)
Ingrediencie na 2 porcie:
200 g jahôd 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu 1 polievková lyžica vanilkového cukru 1 polievková lyžica Figového balzamikového krému Kalamáta 4 polievkové lyžice Bieleho balzamikového krému Kalamáta s pomarančom a citrónom 150 ml smotany na šľahanie štipka citrónovej kôry cukor na posypanie jahôd
Jahody rozpolíme, posypeme práškovým cukrom, pokvapkáme Balzamikovým krémom Kalamáta s pomarančom a citrónom a dáme na 30 min. vychladiť do chladničky. Do smotany na šľahanie pridáme citrónovú kôru, vanilkový cukor a ušľaháme. Do vyšľahanej smotany pridáme polievkovú lyžicu Figového balzamikového krému Kalamáta a ešte niekoľko sekúnd šľaháme. Samostatne vyšľaháme grécky jogurt a spojíme so šľahačkou. Jogurtovo-smotanový krém dáme na tanier a na vrch nakladieme vychladené jahody. Posypeme cukrom a dozdobíme Figovým balzamikovým krémom Kalamáta. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|