|
||||
![]()
Už je čas vymýšľať, čo by sme mohli ponúkať na raňajky na Veľkú noc alebo len takej veľkonočnej návšteve od susedov. Alebo príde k vám svokra a potrebujete sa trochu blysnúť?
Ponúkam vám recept nášho šéfkuchára Romana ako prekvapiť hostí. Musím povedať, že som mu dosť pomáhala – hlavne som fotila a položila mu pri práci neuveriteľné množstvo otázok, aby som to zvládla v budúcnosti.
Recept na kuraciu paštétu Kura nakrájame a vložíme do kastróla. Zalejeme asi 2 polievkovými lyžicami oleja a zasypeme jednou čajovou lyžičkou soli. Pomelieme nové korenie, čierne korenie a bobkový list. Aj túto zmes nasypeme na kura – asi polievková lyžica. Necháme na miernom plameni udusiť asi hodinu. Častejšie premiešame. Potom mäso z kostí pomelieme alebo natrháme akoby sme išli robiť tatarák. Takto pripravené mäso premiešame s 3 polievkovými lyžicami teplej želatiny a 250 gramami masla. Ochutnáme a prípadne ešte dosolíme. Alobal potrieme pierkom želatinou, aby sa potom želatina lepšie rozbaľovala. Paštétu nanesnieme na alobal. Do stredu položíme banán. Alobal zvinieme a necháme schladiť v chladničke asi 10 hodín. Po schladení rozbalíme a ostrým nožom namočeným v studenej vode nakrájame na asi 1 cm široké plátky. Paštétu môžeme podávať na krajci tmavého chleba alebo položiť na tanierik a obložiť nakrájanou paradajkou. Prípadne môže byť súčasťou studenej misy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|