Paštéta plnená banánom
Paštéta plnená banánom

 

 

Už je čas vymýšľať, čo by sme mohli ponúkať na raňajky na Veľkú noc alebo len takej veľkonočnej návšteve od susedov. Alebo príde k vám svokra a potrebujete sa trochu blysnúť?


 

 

Ponúkam vám recept nášho šéfkuchára Romana ako prekvapiť hostí. Musím povedať, že som mu dosť pomáhala – hlavne som fotila a položila mu pri práci neuveriteľné množstvo otázok, aby som to zvládla v budúcnosti.

 

Recept na kuraciu paštétu

Kura nakrájame a vložíme do kastróla. Zalejeme asi 2 polievkovými lyžicami oleja a zasypeme jednou čajovou lyžičkou soli. Pomelieme nové korenie, čierne korenie a bobkový list. Aj túto zmes nasypeme na kura – asi polievková lyžica. Necháme na miernom plameni udusiť asi hodinu. Častejšie premiešame.

Potom mäso z kostí pomelieme alebo natrháme akoby sme išli robiť tatarák. Takto pripravené mäso premiešame s 3 polievkovými lyžicami teplej želatiny a 250 gramami masla. Ochutnáme a prípadne ešte dosolíme.

Alobal potrieme pierkom želatinou, aby sa potom želatina lepšie rozbaľovala. Paštétu nanesnieme na alobal. Do stredu položíme banán. Alobal zvinieme a necháme schladiť v chladničke asi 10 hodín.

Po schladení rozbalíme a ostrým nožom namočeným v studenej vode nakrájame na asi 1 cm široké plátky.

Paštétu môžeme podávať na krajci tmavého chleba alebo položiť na tanierik a obložiť nakrájanou paradajkou. Prípadne môže byť súčasťou studenej misy. 

Kategória: Zdravá strava