|
||||
![]() Čo by ste povedali na dubákovú praženicu ako predjedlo, lokšovú polievku, ako hlavné jedlo jahňací perkelt, potom tatranský krémeš a niečo zo špajzy – hriatô s medom? Toto všetko a ďalších takmer 150 receptov nájdete v novinke Poklady slovenskej kuchyne – tentoraz zo Spiša, Gemera, Tatier a Zamaguria.
Ak ste si obľúbili sériu kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne, máte už šiesty diel do zbierky. Nájdete v nej opäť prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté skvosty, ktoré autorka Silvia Pilková objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Všetci poznáme spišské párky, ale len málokto vie, že vznikli v meste pod Spišským hradom – v Spišskom podhradí. Pôvodný recept sa nezachoval, vieme však, že na spiske parki sa používala bravčovina a teľacina, a plnili sa do husacích črievok, ohrievali sa (nevarili), podávali s s chrenom, horčicou, rožkom a zapíjali vínom, či pivom.
Takýchto zaujímavostí, ale najmä plno receptov nájdete v novinke Poklady slovenskej kuchyne 6. Môžete si vybrať z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka.
Vyskúšajte recept na Mrkvový koláč
Cesto
Poleva
Postup: Viac receptov nájdete v novinke Poklady slovenskej kuchyne – Spiš, Gemer, Tatry a Zamagurie. ![]() ![]() |
||||
|