Bábovka aj bezlepková
Pondelok, 17. jún 2013
Bábovka aj bezlepková

Už niekoľkokrát sme uviedli recepty a návody na spracovanie stravy pre bezlepkovú dietu. Pridávame ďalší - na bábovku. Chutila aj tým, čo diétu držať nemuseli.


 

 

Príprava múčnej zmesi

Zmiešame múky: 200 g ryžovej, 200 g polohrubej kukuričnej, 50 g zemiakového škrobu,

1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 2 polievkové lyžice nasekaných orechov, 2 polievkové lyžice nasekanej 80-percentnej horkej čokolády. Zmes vsypeme do misky, zakryjeme vrchnákom a dobre pretrepeme. Zmes sa premieša aj prevzdušní.

Ak si urobíte tejto zmesi viac, v miskách na obrázku si ju môžete polovákuovo uzavrieť, a tak si ju môžete nechať uskladnenú aj pre ďalšie použitie.

 

Príprava vlhkej zmesi

Rozmiešame dobre 1 vajíčko, 1 čajovú lyžičku zmäknutého masla q 6 polievkových lyžíc medu. Potom pridáme 2 dl minerálky po lyžiciach a premiešame.

 

Spájame

Nakoniec vmiešavame ručne po lyžiciach zmes, ktorú sme si pripravili v miske na začiatku. Vytvoríme cesto ako hustý puding. Ozaj jednoduché – zvládne to aj malá kuchárka.

 

Pečenie

Vlejeme do formy. Formy odporúčam používať silikónové. Nakoľko maslo pre túto dietu je drahé a tieto netreba vytierať. Vložíme do studenej rúry, nastavíme teplotu na 180 °C a pečieme dohromady asi 60 minút. Po vybratí z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút odpočívať a až potom vyklopíme.

 

Kategória: Zdravá strava