Diagnóza z očí
Autor: Antonia
Diagnóza z očí

 

Vraví sa, že oči sú oknom do duše človeka. No nielen to. Oči nie sú len zrkadlom duše, ale aj tela a našich zdravotných problémov. Je v nich totiž zapísaná každá zmena, ktorá sa v organizme udeje.


 

 

Skúsený špecialista dokáže odhaliť z očí chorobu aj niekoľko rokov predtým, ako prepukne. Oči sú teda akousi premietacou plochou, na ktorej beží nekonečný film o našom zdraví duševnom i telesnom

 

Kto vie čítať z očí

Odkaz vašich očí správne preloží iba odborník na irisdiagnostiku, teda iridológ.

Hoci štúdium iridológie nie je na slovenských školách  a univerzitách možné, vyučuje sa v krajinách ako je Austrália, Spojené štáty americké, Nemecko a Rusko. V týchto krajinách začala brať irisdiagnostiku na vedomie aj klasická medicína. Aj u nás sa jej venujú viacerí lekári a terapeuti. Používajú ju ako doplnkovú diagnostickú metódu. Iridológ dokáže vyčítať z očí nielen momentálny psychický a fyzický stav, ale aj genetické predispozície na rôzne ochorenia. A keďže oko je schopné zaznamenať i tú najmenšiu nerovnováhu v organizme, uvidí v ňom tiež všetky zdravotné problémy, ktoré sa začnú prejavovať až o štyri až päť rokov. Nič na veci nemení ani to, že sa teraz cítite výborne a preventívna prehliadka u praktického lekára dopadla na jednotku.

 

Políčka v dúhovke
Iridológia je stará metóda. Prvý podnet k praktizovaniu irisdiagnostiky v modernej medicíne dal maďarský homeopat Ignaz von Péczely v19. storočí. Všimol si, že škvrna na dúhovke vytvorená po zlomení nohy sa  po uzdravení stratila. Po podrobnom pozorovaní vytvoril  prvú "irismapu", v ktorej číslicami označil jednotlivé sektory dúhovky, kde sa manifestuje porucha určitého orgánu. Nezávisle na ňom sa skúmaniu tohto fenoménu začali venovať aj ďalší lekári a potvrdilo sa, že každý orgán v našom tele má svoje políčko na dúhovke.

Keď niektorá časť tela prestane dobre fungovať, objaví sa v zodpovedajúcom orgánovom poli svetlejšia alebo tmavšia škvrna, či iná zmena, skrátka viditeľná odchýlka.

V oku je toho podľa iridiológov vidieť naozaj veľa. Možno z neho vyčítať  zápalové procesy, zmeny v krvnom obraze, stav nervovej sústavy, cysty, deformácie chrbtice, nádorové bujnenie, problémy žalúdka, čriev, prsných tkanív, obličiek, pľúcneho tkaniva. Niektoré choroby alebo operačné zásahy, astmatické poškodenie priedušiek, chyby srdcových chlopní, či epilepsia zanechávajú tiež na dúhovke trvalé zmeny. Najrazantnejšie sa prejavia poruchy obličiek, cievneho systému a pľúcne choroby. Podrobný rozbor oka vraj možno dokonca prirovnať k vyšetreniu na počítačovom tomografe alebo magnetickej rezonancii.

 

Rozbor oka

"Irismapa" rozdeľuje očnú dúhovka na dieliky ako porcie torty. S každým sektorom dúhovky sú spojené jednotlivé časti alebo funkcie tela. Má niekoľko zón. Prvá  zóna má vzťah k žalúdku, druhá k črevám, tretia ku krvnému a lymfatickému systému. Periférna časť dúhovky sa vzťahuje ku koži a vylučovaniu.

V oku sa odrážajú všetky zdravotné problémy. Niektoré sú už na prvý pohľad jasné, iné musí iridológ poriadne skúmať. Najľahšie sa dajú z dúhovky zistiť rôzne chirurgické zákroky, napríklad operácia žalúdka, odstránená maternica. Veľmi dobre vidieť aj zápalové procesy v tele. Irisdiagnostika sa osvedčila i pri zisťovaní pôvodu migrenóznych bolestí. Dúhovka pomáha zvoliť správnu taktiku na ich odstránenie, pretože jasne ukazuje, či sú cievneho pôvodu, či vychádzajú z krčnej chrbtice, alebo sú následkom vnútornej intoxikácie organizmu. Podobne je to aj s bolesťami chrbtice. Rozbor oka odhalí, či ide o degeneratívny proces,  alebo je príčinou zápal. Vďaka tomu môže špecialista odporučiť tú najvhodnejšiu liečbu. Kým pri zápale pomáha chlad, pri degenerácii je potrebné teplo. Oči treba zosnímať špeciálnym fotoaparátom a obrázky preniesť do počítača. Zväčšenú dúhovku možno dôkladne preštudovať až na obrazovke. Očná dúhovka zdravého človeka má pravidelný vzor. Iridológ si všíma každú anomáliu, ktorá sa na nej objaví, pretože poukazuje na ochorenie.

 

Kategória: Alternatíva